Tuesday 30 July 2013

Paulo Coelho - "Brida"


Am auzit de cateva persoane care mi-au spus ca au "probleme" cu autorul asta, insa nu inteleg de ce. Dupa ce am citit "Brida" , parerea mea este ca Paulo Coelho e o persoana foarte spirituala care stie sa imbine spiritualitatea cu lumea materiala, atragand astfel ctitorul intr-un joc intre fantezie si realitate, o "punte dintre vizibil si invizibil", cum numeste el magia.
  Paulo Coelho este un autor brazilan ale carui carti s-au vandut in milioane de exemplare si au fost traduse in 40 de limbi , acesta fiind in special cunoscut pentru "Alchimistul". Pe parcursul carierei lui muzicale a ajuns sa fie implicat in lucruri ce tineau de magie si ocultism datorita semnificatiei versurilor iar mai tarziu a avut o trezire spirituala. "Brida" a fost scrisa in 1990.
   Fiind o carte usoara, "Brida" nu atrage prin limbajul metaforic si figurile de stil , ci prin actiune. Sa nu va imaginati insa ca actiunea este grea  si abordeaza subiecte sociale, dinpotriva, pentru cei care inca nu au acceptat ca e ceva mai mult decat aceasta lume, "Brida" poate fi considerata pur si simplu...un basm.
  Protagonista cu acelasi nume este o fata irlandeza care doreste sa invete magie. Astfel un Mag  ce urmeaza Traditia Soarelui o va invata sa intre in Noaptea Intunecata pe care aceasta o asociaza cu credinta si sa realizeze ca-si poate imagina cobre si scorpioni in acea padure saua o prezenta care o poate proteja, iar Wicca, o vrajitoare care urmeaza Traditia Lunii o va invata sa danseze pe muzica lumii , sa simta energiile din jurul ei, sa accepte ca exista ceva dincolo de lumea materiala si sa invete despre sine si Traditie prin trecut. Brida va trebui sa se decida ce cauta ea cu adevarat : sa afle despre sine, sau sa isi gaseasca Cealalta Parte? Ambele misiuni sunt la fel de importante pentru ea caci realizeaza ca fara Cealalta Parte cunoasterea ei nu se poate transforma in intelepciune , fiind astfel incompleta.

  "Brida" este o calatore initiatica atat pentru ea, cat si pentru cititor deoarece te face sa te intrebi daca  ceea ce vedem noi cu ochii fizici este intr-adevar real si inconstient, sa alegi daca vrei sa continui sa traiesti in dulcea ignoranta sau sa iti deschizi ochii mintii si ai spiritului.

No comments:

Post a Comment